Select Page

Doe mee tijdens de Week van de Toegankelijkheid

Den Haag wil een stad zijn waar iedereen volwaardig en gelijkwaardig mee doet. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid vragen de gemeente en verschillende partners in de stad speciale aandacht voor toegankelijkheid en inclusie voor mensen met een beperking. Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 oktober organiseren we verschillende activiteiten. Zoals een skate workshop, een rondleiding door de Koninklijke Schouwburg, of een bezoek aan 1 van de Haagse samenspeelplekken. De activiteiten draaien om elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, leren van elkaars ervaringen en… samen plezier hebben.

Bekijk het programma en meld je aan als dat nodig is. Hopelijk zien we je tijdens de Week van de Toegankelijkheid!

Zorg dat je erbij bent en meld je hier aan.

Deelname is gratis en inschrijven is mogelijk tot 30 september

Programma

Maandag 2 oktober

08.00 – 10.00 uur

Ondernemersontbijt

Ondernemers en ervaringsdeskundigen gaan in gesprek over hulpmiddelen en subsidiemogelijkheden om bedrijven meer toegankelijk te maken. Voor werknemers én klanten.

 

Stadhuis Den Haag
Spui 70

Maandag 2 oktober

13.30 – 14.00 uur

Feestelijk moment bij het Afasiecentrum

Dankzij de Onbeperkt 070-prijs kan het Afasiecentrum Den Haag vanaf maandag 2 oktober aan de slag met een Smartboard en Braintrainer. Afasie is een taalstoornis door niet aangeboren hersenletsel. Het smartboard en de braintrainer helpen om weer beter te leren communiceren.

Aanmelden niet nodig.

 

Afasiecentrum Den Haag
Werf 15

Dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 oktober

8.30 – 16.30 uur (donderdag tot 20.00 uur)

Fototentoonstelling

In het Atrium vind je een speciale tentoonstelling waarin vijf inspirerende personen met een beperking hun verhaal vertellen.

Aanmelden is niet nodig. 

Stadhuis Den Haag
Spui 70

Dinsdag 3 oktober

11.30 – 12.00 uur

Opening fototentoonstelling

5 stadsgenoten openen de fototentoonstelling waarin zij te zien zijn en hun verhaal vertellen.

Aanmelden is niet nodig
Stadhuis Den Haag
Spui 70

Dinsdag 3 oktober

12.00 – 13.30 uur

Lunchgesprek ambtenaren

Tijdens een lunchgesprek, geleid door storyteller en interviewer Lisa Koolhoven, gaan medewerkers van de gemeente en een aantal stadsgenoten met en zonder een (on)zichtbare beperking met elkaar in gesprek over: “Hoe is het om een beperking te hebben? Hoe anders ervaar je dan de wereld? En wat kan jij doen om beperkingen weg te nemen?”

Deelname is op uitnodiging.

Stadhuis Den Haag
Spui 70

Woensdag 4 oktober

13.00 – 16.00 uur

Kindermiddag Sport en Spel

Speciaal voor kinderen met én zonder beperking zijn er op verschillende plekken in de stad leuke activiteiten. Kom spelen bij de inclusieve speeltuinen in Ypenburg en het Oranjeplein of vier dierendag op stadsboerderij Leidschenveen. Op het Spuiplein kun je leren skaten met stoere Haagse jongeren en Sportpark Laan van Poot kun je lekker bewegen! ADO Den Haag geeft een speciale voetbaltraining en Hellas leert je handballen.

 

Op verschillende plaatsen in Den Haag

Woensdag 4 oktober

14.30 – 17.00 uur

Bijeenkomst over uitsluiting, insluiting en inclusieve organisaties

Divers Den Haag organiseert een gesprek in De Vaillant over toegankelijkheid op de werkvloer en in de stad. Verschillende organisaties delen hun mening en ervaring, en bespreken samen wat er beter kan. Je bent welkom om mee te praten of te luisteren. Filosoof, onderzoeker, docent en schrijver Baukje Prins opent het gesprek.

Aanmelden is niet nodig.

Theater De Vaillant
Hobbemastraat 120

Donderdag 5 oktober

10.00 uur

Kijkje in de keuken van Anne & Max

Stichting Voorall neemt een kijkje in de keuken van Anne & Max. Ondernemer Michael Juten vertelt hoe Toegankelijkheid Loont!

Het interview leest u binnenkort in de nieuwsbrief van Voorall.

Anne & Max
Fahrenheitstraat 472

Donderdag 5 oktober

14.30 – 17.00 uur

Uitjesdag

Verschillende culturele instellingen zetten hun deuren op deze dag extra wijd open voor mensen met een beperking. Ontdek klein Nederland in Madurodam, of kies voor een spannend avontuur in Escape Room Scheveningen.

Deze dag is vooral bedoeld voor kinderen en volwassenen in een zorginstelling of het speciaal onderwijs. Geldt dit niet voor u en bent u toch in de gelegenheid te komen op deze doordeweekse donderdag? Dan bent u van harte welkom!

Op verschillende plaatsen in Den Haag

Vrijdag 6 oktober

10.00 – 12.00 uur

Wielen in de klas

Sociaal ondernemer en muziekdocent Carmen van Haren bezoekt samen met een ervaringsdeskundige twee klassen van basisschool Waalsdorp om de workshop Wielen in de Klas te geven. Het verhaal Wielen vertelt over een tweeling, die samen opgroeit, waarbij de één een handicap heeft en ander niet. Vanuit een lichte, speelse toon wordt in de workshop ruimte geboden voor een dialoog met kinderen. Over wat een handicap is en hoe het is om een handicap te hebben. En (hoe) kun je dan samenspelen?

Wielen in de Klas is aan te vragen via info@muziekenspelatelier.nl

Vrijdag 6 oktober

16.00 – 18.30 uur

Culturele Talkshow

Splinter Chabot vraagt bezoekers en deelnemende organisaties naar hun ervaringen tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Wat is hen opgevallen? Wat gaat er al goed in de stad, en wat moet beter?

 Nog een paar plekken beschikbaar.

 

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3

Zaterdag 7 oktober

Vanaf 13.30 uur

Rondleiding Koninklijke Schouwburg

Met deze rondleiding door de Koninklijke Schouwburg kom je op plekken waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt!

Tijdens deze Week van de Toegankelijkheid is er een gebarentolk aanwezig voor doven en slechthorenden.

 

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3

Zaterdag 7 oktober

20.00 – 22.30 uur

Engelse theatervoorstelling

De Engelstalige theatervoorstelling ‘One of Two’ gaat over een tweeling die opgroeit met hersenverlamming. Er is een Nederlandse gebarentolk aanwezig.

 

Zaal 3
De Constant Rebecqueplein 20A