Select Page

Coming Out Week. Vier de liefde!
Vier jezelf!

Verwachtingen die je voelt vanuit je familie, de maatschappij of vanuit jezelf maken het soms moeilijk om je eigen identiteit te ontdekken, maar ook om daarvoor uit te komen. Den Haag wil een stad zijn, waar inclusie de norm is en waar iedereen de mogelijkheid heeft om volwaardig en gelijkwaardig in de samenleving mee te doen. Daarom vragen we van 8 tot 15 oktober speciaal aandacht voor seksuele diversiteit en genderidentiteit tijdens de Coming Out Week, omdat je in onze stad je kleurrijkste zelf mag zijn.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het TranScreen on Tour Filmfestival, het Coming Out Symposium en nog veel meer! Bekijk het programma, meld je -indien nodig- aan en hopelijk zien we je tijdens de Coming Out Week!

Programma

Zondag 8 oktober

13.00 – 21.00 uur

TranScreen Filmfestival
on tour

Voor de allereerste keer komt het TranScreen Filmfestival on tour naar Den Haag. Op 8 oktober opent het eendaagse festival de Coming Out Week in de stad. Het festival heeft vier blokken met films die de veelkleurigheid van de transgender gemeenschap vieren. De films zijn te zien in het Filmhuis.

 

Het Filmhuis
Spui 191, Den Haag

Maandag 9 oktober

13.30 – 17.00 uur

Tour d’Amour

Op maandag 9 oktober organiseert GGD Haaglanden een Tour d’Amour, een interactieve voorstelling waarin roze ouderen in de spotlight worden gezet door het te vertellen van hun levensverhalen met bijpassende liedjes. Met Eveline van de Putte (auteur), Magda Römgens (ervaringsdeskundige) en Victoria False (dragqueen) belooft het een bijzondere en hartverwarmende voorstelling te worden!

13.30 – 14.00: Inloop met koffie en thee
14.00 – 16.00: Tour d’Amour
16.00 – 17.00: Borrel

Aanmelden kan bij: paul.terwee@ggdhaaglanden onder vermelding van naam en e-mailadres.

 

Theater in de Steeg
Westeinde 165, Den Haag

Maandag 9 oktober

19.00 – 21.00 uur

Queer The Hague Community Night

Deze avond is speciaal voor de Haagse queergemeenschap om samen te komen, de dialoog te voeren, maar ook om inspiratie op te doen van en met elkaar. In twee panelgesprekken gaan we de vraag na hoe het is om in Den Haag uit de kast te komen en hoe het in het algemeen staat met de acceptatie en veiligheid van queerpersonen. Ook zijn er optredens van Daniëlle Zawadi (spoken word), Mushroom Mosis (muziek), ANALEMMA, a decolonizing club dance ritual, Lola McQueen (drag queen) en Patricia van Haastrecht (zang). In het panel zullen onder andere Pete Wu, Fazle Shairmahomed, Alice Xavanéro. Deen Groothuizen, en Lotte van Eijk plaatsnemen. Host van de avond is Jörgen Raymann.

 

Locatie wordt bekend gemaakt via de uitnodiging.

Dinsdag 10 oktober

19.30 – 22.30 uur

The Hang-Out 070 presenteert ‘The Miseducation of Cameron Post’ in Pathé

Filmkunst brengt mensen bij elkaar. Deze speciale filmvertoning is erop gericht om mensen binnen en buiten de queergemeenschap bij elkaar te brengen. In samenwerking met the Hang-Out 070 wordt de Miseducation of Cameron Post getoond: De Amerikaanse tiener Cameron Post (Chloë Grace Moretz) lijkt het perfecte leventje te leiden, tot ze op haar high school prom wordt betrapt terwijl ze een ander meisje kust. Per direct wordt ze naar conversietherapie gestuurd om te “genezen”. Wat volgt is een zoektocht naar vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Pathé Buitenhof, Zaal 3
Buitenhof 20, Den Haag

Woensdag 11 oktober

Coming Out Day! Online & Offline

Actie #Plak de vlag

Dit jaar neemt Den Haag deel aan de actie #plakdevlag. In veel lokale kranten zal er op 11 oktober een poster met de Pride Progressvlag op de laatste pagina te vinden zijn. Die kun je uitscheuren en plakken op je raam om zo je support te uiten. De oproep is hiervan een foto te maken en die te delen op sociale media onder de hashtag #plakdevlag. Heb je geen toegang tot een lokale krant, dan kun je ook een digitale poster delen op je sociale mediakanalen. Download het hier!

 

Iedereen kan meedoen.
Check je lokale krant of download de PDF!

Woensdag 11 oktober

19.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Coming Out Symposium

Dit jaar organiseren we voor het eerst het Coming Out Symposium! Voor dit evenement nodigen we sprekers uit die met passie en overtuiging zich hebben ingezet voor de emancipatie van queerpersonen of een inspirerend rolmodel zijn binnen de queergemeenschap. Die inzichten willen we delen met de stad. Het symposium biedt de gelegenheid dieper op onderwerpen in te gaan en de discussie hierover te voeren. Maar bovenal vieren we ook queer culture en queer excellence! De line-up bestaat uit: Haroon Ali, Ma’Ma Queen, Eveline van de Putte, Tim Sastrowiardjo en Paul Martin Raspe. Het event wordt gehost door Naomi Antonius en er is een spoken word performance door Geoffrey van der Ven.
 

The Social Hub The Hague
Hoefkade 9, Den Haag

Vrijdag 13 oktober

19.00 – 23.00 uur

Coming-In-Cocktail Night

Uit de kast komen is één ding, maar wat komt er eigenlijk op je af als je eenmaal uit die kast bent? Je plek vinden binnen de queergemeenschap wordt de ‘coming in’ genoemd. Leer daarom de queer community kennen tijdens de Coming-In-Cocktail Night: een feestelijke avond in relaxte sferen met cocktails voor een betaalbare prijs. There’s always time for cocktail!

Loop gewoon lekker naar binnen!

 

COC Haaglanden
Scheveningseveer 7, Den Haag

Zaterdag 14 oktober

Tijdstop word nog bekendgemaakt

KALEIDOSCOOP
Come (out) as you are!

Kaleidoscoop organiseert in de Coming Out Week een feest dat je niet wilt missen. Hou deze in de gaten voor de laatste info of kijk op het Instagramkanaal van Kaleidoscoop: kaleidoscoop.events.

 

Het Koorenhuis
Prinsegracht 27, Den Haag

Zondag 15 oktober

14.00 – 17.00 uur

De Drag Queen Bingo!

Maak je klaar voor een doldwaze Drag Queen Bingo met onze eigen Haagse drag queen DeeDee Dollhouse: Een middag vol plezier, entertainment en queer joy!  Meedoen is gratis en wellicht neem je een mooie prijs mee naar huis. Dit evenement is er speciaal voor jongeren en heeft een leeftijdsgrens van max. 18 jaar.

 

Locatie wordt nader bekendgemaakt.

Zondag 15 oktober

19.00 – 21.00 uur

Roze Kerkdienst

We sluiten de Coming Out Week af met een Haagse roze Viering in de Maranathakerk met als thema ‘Vier de Liefde, Vier Jezelf’. We komen bijeen om stil te staan, inspiratie op te doen en dichter tot onszelf te komen. Of je nu gelovig, zoekende of atheïst bent; iedereen die behoefte heeft aan bezinning en spiritualiteit is van harte welkom. Het belooft een mooie dienst te worden met inleidingen van Sander van der Eijk, Ricardo Lemmer en ds. Mark van der Laan en muzikale optredens door onder andere Roel van der Wal. Een deel van de dienst zal in het Engels zijn.

 

De Maranathakerk
2e Sweelinckstraat 156, Den Haag