Select Page

Coming Out Week. Vier de liefde!
Vier jezelf!

Verwachtingen die je voelt vanuit je familie, de maatschappij of vanuit jezelf maken het soms moeilijk om je eigen identiteit te ontdekken, maar ook om daarvoor uit te komen. Den Haag wil een stad zijn, waar inclusie de norm is en waar iedereen de mogelijkheid heeft om volwaardig en gelijkwaardig in de samenleving mee te doen. Daarom vragen we van 8 tot 15 oktober speciaal aandacht voor seksuele diversiteit en genderidentiteit tijdens de Coming Out Week, omdat je in onze stad je kleurrijkste zelf mag zijn.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het TranScreen on Tour Filmfestival, het Coming Out Symposium en nog veel meer! Bekijk het programma, meld je -indien nodig- aan en hopelijk zien we je tijdens de Coming Out Week!

Programma

Zondag 8 oktober

13.00 – 21.00 uur

TranScreen Filmfestival
on tour

Voor de allereerste keer komt het TranScreen Filmfestival on tour naar Den Haag. Op 8 oktober opent het eendaagse festival de Coming Out Week in de stad. Het festival heeft vier blokken met films die de veelkleurigheid van de transgender gemeenschap vieren. De films zijn te zien in het Filmhuis.

 

Het Filmhuis
Spui 191, Den Haag

Maandag 9 oktober

13.30 – 17.00 uur

Tour d’Amour

Op maandag 9 oktober organiseert GGD Haaglanden een Tour d’Amour, een interactieve voorstelling waarin roze ouderen in de spotlight worden gezet door het te vertellen van hun levensverhalen met bijpassende liedjes. Met Eveline van de Putte (auteur), Magda Römgens (ervaringsdeskundige) en Victoria False (dragqueen) belooft het een bijzondere en hartverwarmende voorstelling te worden!

13.30 – 14.00: Inloop met koffie en thee
14.00 – 16.00: Tour d’Amour
16.00 – 17.00: Borrel

Aanmelden kan bij: paul.terwee@ggdhaaglanden.nl onder vermelding van naam en e-mailadres.

 

Theater in de Steeg
Westeinde 165, Den Haag

Maandag 9 oktober

19.00 – 21.00 uur

Queer The Hague Community Night

Deze avond is speciaal voor de Haagse queergemeenschap om samen te komen, de dialoog te voeren, maar ook om inspiratie op te doen van en met elkaar. In twee panelgesprekken gaan we de vraag na hoe het is om in Den Haag uit de kast te komen en hoe het in het algemeen staat met de acceptatie en veiligheid van queerpersonen. Ook zijn er optredens van Daniëlle Zawadi (spoken word), Mushroom Mosis (muziek), ANALEMMA, a decolonizing club dance ritual, Lola McQueen (drag queen) en Patricia van Haastrecht (zang). In het panel zullen onder andere Pete Wu, Fazle Shairmahomed, Alice Xavanéro. Deen Groothuizen, en Lotte van Eijk plaatsnemen. Host van de avond is Jörgen Raymann.

 

Locatie wordt bekend gemaakt via de uitnodiging.

Dinsdag 10 oktober

Zaal open om 18.30 uur

The Hang-Out 070 presenteert ‘The Miseducation of Cameron Post’ in Pathé

Filmkunst brengt mensen bij elkaar. Deze speciale filmvertoning is erop gericht om mensen binnen en buiten de queergemeenschap bij elkaar te brengen. In samenwerking met the Hang-Out 070 wordt de Miseducation of Cameron Post getoond: De Amerikaanse tiener Cameron Post (Chloë Grace Moretz) lijkt het perfecte leventje te leiden, tot ze op haar high school prom wordt betrapt terwijl ze een ander meisje kust. Per direct wordt ze naar conversietherapie gestuurd om te “genezen”. Wat volgt is een zoektocht naar vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Tickets kosten 2,50,-. Hiervoor krijg je niet alleen entree, maar ook nog een drankje met popcorn. Bestel snel je ticket!

Zaal open 18.30 uur
Start programma 18.45 uur

Pathé Buitenhof, Zaal 3
Buitenhof 20, Den Haag

Woensdag 11 oktober

Coming Out Day! Online & Offline

Actie #Plak de vlag

Dit jaar neemt Den Haag deel aan de actie #plakdevlag. In veel lokale kranten zal er op 11 oktober een poster met de Pride Progressvlag op de laatste pagina te vinden zijn. Die kun je uitscheuren en plakken op je raam om zo je support te uiten. De oproep is hiervan een foto te maken en die te delen op sociale media onder de hashtag #plakdevlag. Heb je geen toegang tot een lokale krant, dan kun je ook een digitale poster delen op je sociale mediakanalen. Download het hier!

 

Iedereen kan meedoen.
Check je lokale krant of download de PDF!

Woensdag 11 oktober

19.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Coming Out Symposium

Dit jaar organiseren we voor het eerst het Coming Out Symposium! Voor dit evenement nodigen we sprekers uit die met passie en overtuiging zich hebben ingezet voor de emancipatie van queerpersonen of een inspirerend rolmodel zijn binnen de queergemeenschap. Die inzichten willen we delen met de stad. Het symposium biedt de gelegenheid dieper op onderwerpen in te gaan en de discussie hierover te voeren. Maar bovenal vieren we ook queer culture en queer excellence! De line-up bestaat uit: Haroon Ali, Ma’Ma Queen, Eveline van de Putte, Tim Sastrowiardjo en Paul Martin Raspe. Het event wordt gehost door Naomi Antonius en er is een spoken word performance door Geoffrey van der Ven.
 

The Social Hub The Hague
Hoefkade 9, Den Haag

Do 12 | Vr 13 | Za 14 oktober

Zie tijden onderaan bericht

Counter Currents: In times of trouble we dream with open eyes

In deze groepstentoonstelling bij The Grey Space kun je 10 kunstwerken ervaren die in dialoog zijn met elkaar, met als doel een ruimte te creëren voor kritisch denken en reflectie. De tentoonstelling wordt geleid door kunstenaars die verschillende benaderingen gebruiken om bestaande structuren van macht uit te dagen in het streven naar sociale, ecologische en epistemische rechtvaardigheid. Om dieper in te gaan op de onderwerpen van de werken, is er een workshop en een ronde tafelgesprek.

Toegang is gratis.

Donderdag 12 oktober 14.00 – 22.00 uur
(workshop 17.00 – 19.00 uur, opening om 19.00 uur)
Vrijdag 13 oktober 12.00 – 22.00 uur
Zaterdag 14 oktober 12.00 – 22.00 uur
(15.00 – 17.00 uur rondetafel gesprek)

Meer informatie

 

The Grey Space in the Middle
Paviljoensgracht 20, Den Haag

Vrijdag 13 oktober

19.00 – 23.00 uur

Coming-In-Cocktail Night

Uit de kast komen is één ding, maar wat komt er eigenlijk op je af als je eenmaal uit die kast bent? Je plek vinden binnen de queergemeenschap wordt de ‘coming in’ genoemd. Leer daarom de queer community kennen tijdens de Coming-In-Cocktail Night: een feestelijke avond in relaxte sferen met cocktails voor een betaalbare prijs. There’s always time for cocktail!

Loop gewoon lekker naar binnen!

 

COC Haaglanden
Scheveningseveer 7, Den Haag

Vrijdag 13 oktober

22.00 – 02.00

Scenius: Discoteca Amore

Het wekelijkse clubconcept Scenius bij The Grey Space presenteert een veelheid aan muzikale initiatieven met interesse in community-building. Scenius streeft ernaar een toegankelijke en eclectische clubervaring te bieden waar je kunt rondhangen, luisteren en dansen. Mis de laatste Scenius clubavond, samengesteld door Discoteca Amore, niet. Hier zullen LaCarnosa, Willem Feltzer en Pablo Paresse de iconische, zweterige, verleidelijke, speelse en schemerige Discoteca Amore vibes naar de kelder van The Grey Space brengen.

Voorverkoop: €8,00
Voorverkoop student: €6,00
Deur: €9,50

Meer informatie 

 

The Grey Space in the Middle
Paviljoensgracht 20, Den Haag

Zaterdag 14 oktober

20.30 – 02.00

KALEIDOSCOOP
Come (out) as you are!

Verwacht een avond vol plezier, queer joy en heel veel dansen. Kleine teaser: de avond begint met een Multi Mingle Event met leuke spelelementen gehost door Joost the Host. DJ EUROWITCH sluit de avond af met een fantastische set booty-shake tunes. Kijk op het Instagram-kanaal van Kaleidoscoop voor de laatste updates: kaleidoscoop.events

 

Het Koorenhuis
Prinsegracht 27, Den Haag

Zondag 15 oktober

13.00 – 15.00 uur

De Drag Queen Bingo!

Stralend Uit de Kast! Doe mee aan onze Coming Out Week Drag Bingo! 🏳️‍🌈

Op 15 oktober, de dag van openheid en acceptatie, nodigen we alle LHBTI+ jongeren in Den Haag en omstreken uit om met ons mee te doen aan een middag vol plezier en inclusiviteit. Het wordt een viering van wie je bent, met een knipoog naar de spectaculaire wereld van onze Haagse Dragqueen DeeDee Dollhouse!

Wat kun je verwachten? 🌟 Drag Bingo: Test je geluk en win fantastische prijzen!

🤩 Ontmoet Nieuwe Vrienden: Leer andere jongeren kennen die net als jij zijn, en maak blijvende vriendschappen in een veilige omgeving.

🎉 Een middag vol plezier en expressie: Vier je ware zelf en uit jezelf op de manier die bij jou past.

Belangrijke Details: 📅

Datum: zondag 15 oktober, 🕖 Tijd: 12:30 inloop – de bingo van 13:00 tot 15:00 📍 Locatie: Ergens in Den Haag. We begrijpen hoe belangrijk het is om een veilige ruimte te creëren voor de hele queer gemeenschap, inclusief degenen die misschien nog niet uit de kast zijn. Daarom onthullen we onze locatie niet publiekelijk. We hopen dat deze aanpak bijdraagt aan de warme en gastvrije sfeer die we voor onze queer gemeenschap willen creëren. Samen zullen we een geweldige tijd hebben, wetende dat jouw privacy en veiligheid gewaarborgd zijn. 24 uur van tevoren krijg je bericht met de locatie van de bingo.

🌟 Leeftijdsgrens: Dit evenement is exclusief voor jongeren tot 21 jaar.

🎉 Toegangsprijs: GRATIS! We willen dat dit evenement voor iedereen toegankelijk is, dus er zijn geen kosten verbonden aan entree en deelname. Verfrissingen zijn voor eigen kosten.

Conclusie: Meld je snel aan! Er zijn maar 40 plekken! VOL = VOL

Zondag 15 oktober

19.00 – 21.00 uur

Roze Kerkdienst

We sluiten de Coming Out Week af met een Haagse roze Viering in de Maranathakerk met als thema ‘Vier de Liefde, Vier Jezelf’. We komen bijeen om stil te staan, inspiratie op te doen en dichter tot onszelf te komen. Of je nu gelovig, zoekende of atheïst bent; iedereen die behoefte heeft aan bezinning en spiritualiteit is van harte welkom. Het belooft een mooie dienst te worden met inleidingen van Sander van der Eijk, Ricardo Lemmer en ds. Mark van der Laan en muzikale optredens door onder andere Roel van der Wal. Een deel van de dienst zal in het Engels zijn.

 

De Maranathakerk
2e Sweelinckstraat 156, Den Haag