Select Page

Braille op De Pier Het uitzicht
voor iedereen

Met je haren in de wind genieten van het unieke uitzicht op Scheveningen… Dat gun je iedereen! Dus ook mensen die niet of slecht kunnen zien.

Daarom staan er nu teksten op de reling van De Pier, in braille. Deze teksten beschrijven het unieke uitzicht op zee, het strand, de boulevard. Zo wordt het uitzicht (bijna letterlijk) voelbaar. Door het scannen van speciale QR-codes zijn de teksten ook te beluisteren.

Een betrokken jury selecteerde de winnende teksten uit de vele inzendingen voor de wedstrijd Braille op De Pier. Deze wedstrijd vond plaats in het voorjaar van 2022.

de jury bestond uit

  • Leo Dijk, ervaringsdeskundige en lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Voorall
  • Nicolette Krul, presentator Haags Bakkie op Den Haag FM
  • Herman Smit, general manager van De Pier
  • Mendy van Veen, Stadsdeeldirecteur Scheveningen

De jury stond onder leiding van Vincent Bijlo, cabaretier en ervaringsdeskundige.

De gedichten zijn 11 juli 2022 onthuld door de juryvoorzitter, samen met verantwoordelijk wethouder Toegankelijkheid, Kavita Parbhudayal.

 De aftrap van de wedstrijd vond plaats op 10 maart 2022, met de onthulling van het eerste gedicht. Deze tekst was speciaal hiervoor geschreven door stadsdichter Sjaak Kroes.

Braille op De Pier is onderdeel van de campagne Allemaal Haags. Deze campagne laat zien dat Den Haag een stad is waar iedereen ertoe doet.

de plattegrond